Wedstrijden

Wij organiseren 8 tot 10 dressuurwedstrijden en 3 indoor springwedstrijden per jaar. 
De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de KNHS
De data voor de komende wedstrijden kan je vinden op de pagina Wedstrijd data.

Inschrijven

Om je in te schrijven voor deze wedstrijden moet een volledig ingevuld formulier opgestuurd worden naar:

  • dressuur.rsvdewetering@hotmail.com voor de dressuur wedstrijden
  • springen.rsvdewetering@hotmail.com voor de springwedstrijden

De ruiter/amazone is zelf verantwoordelijk voor het inschrijven in de juiste rubriek. 

 

Heb je wensen voor de indeling, bijv. omdat je samen met een andere combinatie met 1 trailer komt, vermeld dit dan op je inschrijfformulier in het veld opmerkingen. We kunnen daar dan rekening mee houden tijdens het maken van de startlijst. Het is makkelijker om dit vooraf te doen, dan om het aan te passen na publicatie van de startlijst.

Het inschrijfformulier kan je downloaden van de pagina Wedstrijd data.

De inschrijving sluit 1 week voor de wedstrijd, tenzij anders vermeld in de tabel met het wedstrijd overzicht.

Afmelden

Zolang de wedstrijd inschrijving nog open is, kan je je kosteloos afmelden voor de wedstrijd. Stuur hiervoor een e-mail naar het betreffende wedstrijd secretariaat. 

Na sluiting van de inschrijving (1 week voor de wedstrijd, tenzij anders vermeld in het vraagprogramma en de tabel met wedstrijd data) blijft men startgeld verschuldigd, ongeachte de reden voor afmelding.

Zie ook Artikel 43 - ' Afmelden voor een wedstrijd / Betalen van inschrijfgeld' van het algemene wedstrijd reglement KNHS.

Startlijst

De startlijst wordt in de week voor de wedstrijd gepubliceerd op Startlijsten. Blijf deze lijst in de gaten houden voor eventuele wijzigingen. Wanneer vermeld wordt dat de lijst definitief is worden er geen wijzigingen meer aangebracht. 

 

Zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Voor springwedstrijden: minimaal 1 uur voor aanvang van parcours verkennen.

Voor dressuurwedstrijden: bij niet al te grote rubrieken is dat minimaal 1 uur voor aanvang van de rubriek, bij grote rubrieken minimaal 1 uur voor de geplande pauze in je rubriek. 

 

Informeer bij inschrijving op het secretariaat of er nog aanpassingen zijn. Bij last minute afmeldingen kan het zijn dat je eerder moet starten. De starttijd van rubrieken zoals vermeld op de definitieve startlijst wordt altijd aangehouden. We schuiven dus geen hele rubriek naar voren. 

Controle wedstrijddocumenten

Bij inschrijving bij het secretariaat moet je je startpas en het paspoort van je paard overhandigen. Heb je net je startpas aangevraagd, maar is deze nog niet binnen? Neem dan de e-mail met de bevestiging van de KNHS mee. Zie ook Artikel 47 - 'Controle op wedstrijddocumenten' van het algemene wedstrijd reglement KNHS.

 

Het paardenpaspoort wordt gecontroleerd op naam, transpondernummer en juiste enting voor influenza. Wanneer deze niet in orde is, mag je niet starten en blijf je startgeld verschuldigd. Voor pony's moet ook de meetgeschiedenis erin staan

Influenza enting:

Basis enting: 2 entingen die minimaal 3 weken en maximaal 3 maanden na elkaar zijn gegeven. Jaarlijkse herhaling: na de basis enting moet een paard minimaal 1 maal per jaar geënt worden. Tussen twee entingen mag maximaal 1 jaar zitten.

 

Vermeldingen van vaccinaties zijn uitsluitend geldig wanneer deze zijn voorzien van de sticker met het batchnummer van de entstof, de datum van de enting en de handtekening en het (praktijk)stempel van de dierenarts die de vaccinatie heeft toegediend. 

 

Tussen de twee basis entingen en 6 dagen na een enting mag een paard niet uitkomen op een wedstrijd.

RSV de Wetering

KNHS: 60304

Regio: Zuid-Holland

Kring: Rijnstreek

Bank: RABO bank Roelofarendsveen

NL96 RABO 0301 1034 96

tnv Ruitersport Ver. de Wetering

PC de Wetering

KNHS: 60578

Regio: Zuid-Holland

Kring: Rijnstreek

Wedstrijd terrein

Manege Hoogenboom Ruitersport

Achterweg 33

2376 AX  Nieuwe Wetering

071 3314241

 

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van de vereniging loopt per kalenderjaar. Afmelding van het lidmaatschap moet voor de laatste week van november bij de ledenadministratie binnen zijn. Zowel aanmelding als afmelding kan schriftelijk, per e-mail of via het formulier op de website gedaan worden.

Voor meer informatie: zie de pagina over lidmaatschap